Pakistan'da çocuk felci aşılama ekibine saldırı: 6 yaralı Pakistan'da çocuk felci aşılama ekibine saldırı: 6 yaralı

Shao Yiming, Cuma günü düzenlenen basın toplantısında, klinik çalışma verilerinin toplanması tamamlandıktan sonra uzmanların burun yoluyla uygulanan aşının güvenliğini ve etkinliğini araştıracaklarını söyledi. Çin yapımı aşı, şu anda piyasada olan ve enjeksiyon yoluyla uygulanan bir adenovirüs vektörü Kovid-19 aşısının değiştirilmiş hali.

Solunum yoluyla uygulanan Kovid-19 aşısı, Çin Askeri Bilimler Akademisi'ne bağlı Askeri Tıp Enstitüsü ile Çinli CanSino Biologics Şirketi araştırmacıları tarafından ortak geliştirildi. Shao, solunum yoluyla kullanılan ya da sprey formundaki aşıların en başından beri Çin'in Kovid-19 ile mücadele için seçilen aşı teknolojileri arasında olduğunu belirtti.

Xiamen Üniversitesi, Hong Kong Üniversitesi ve Beijing Wantai Biyolojik Eczacılık İşletmesi tarafından geliştirilen burun spreyi formundaki bir başka Kovid-19 aşısının da Faz 1 ve Faz 2 çalışmaları tamamlandı. Shao, araştırmacıların aşının etkinliğiyle ilgili daha fazla bilgi edinmek için Faz 3 klinik çalışmalarını yabancı ülkelerde yürüttüğünü bildirdi.

Editör: İRFAN KARSLI