ABD, İtalya'dan kaçırılan 65 milyon dolarlık 600 tarihi eseri iade etti ABD, İtalya'dan kaçırılan 65 milyon dolarlık 600 tarihi eseri iade etti

GUIYANG, 12 Haziran (Xinhua) -- Yerel yetkililer Cuma günü yaptıkları açıklamada, Çin'in güneybatısındaki Guizhou eyaletine bağlı Shibing ilçesindeki Wuyang Nehri'nde ejderha teknesi yarışının başladığını duyurdu. Hunan, Sichuan, Guizhou eyaletleri ve Çin'in diğer bölgelerinden gelen 30 takımdaki toplam 720 sporcu, bu yıl önümüzdeki Pazartesi gününe denk gelen Ejderha Teknesi Festivali'ni kutlamak için ejderha teknesi yarışına katıldı.

Çin'in güneybatısındaki Guizhou eyaletine bağlı Shibing ilçesinde insanlar, Wuyang Nehri'ndeki ejderha teknesi yarışına katılıyor, 11 Haziran 2021 (Fotoğraf: Cai Xingwen)

Organizatörler, yarışın 11-12 Haziran tarihleri arasında düzenleneceğini ve ilk 12'ye giren takımlara toplam 300.000 yuan (yaklaşık 469.756 ABD doları) tutarında para ödülü verileceğini kaydetti. Bu yılki kutlama için ilçede pek çok başka etkinlik de düzenlendi. Bunlar arasında etnik Miao grubunun konukları ağırlamak için uzun masalarda hazırladığı ziyafetler ve etnik azınlıklar tarafından geleneksel kostümler içinde düzenlenen geçit törenleri de bulunuyor.

Çin'in güneybatısındaki Guizhou eyaletine bağlı Shibing ilçesinde insanlar, Wuyang Nehri'ndeki ejderha teknesi yarışına katılıyor, 11 Haziran 2021. (Fotoğraf: Cai Xingwen)

Etkinlikte öne çıkan olaylardan biri de, 98,8 metre uzunluğundaki bir ejderha teknesinin 2.169 kişi tarafından nehre taşınması oldu. 2016 yılında bölge halkı 77,8 metre uzunluğundaki ejderha teknesi ile Guinness Rekorlar Kitabına girme başarısını elde etmişti.

Editör: İRFAN KARSLI