Politika

Çin'in BM Daimi Temsilcisi Ukrayna sorununu diplomasi yoluyla çözme çağrısı yaptı

BİRLEŞMİŞ MİLLETLER, 22 Şubat (Xinhua)BM Güvenlik Konseyi'nin, Ukrayna ile ilgili düzenlenen acil toplantısında konuşan Zhang, "Diplomatik bir çözüm için her türlü çabayı memn...

Abone Ol

BİRLEŞMİŞ MİLLETLER, 22 Şubat (Xinhua)BM Güvenlik Konseyi'nin, Ukrayna ile ilgili düzenlenen acil toplantısında konuşan Zhang, "Diplomatik bir çözüm için her türlü çabayı memnuniyetle karşılıyor ve teşvik ediyoruz ve ilgili tüm tarafları diyalog ve istişareyi sürdürmeye ve birbirlerinin endişelerini eşitlik ve karşılıklı saygı temelinde ele almaları için makul çözümler aramaya çağırıyoruz." dedi. "Çin, Ukrayna'daki son duruma ilişkin son gelişmeleri yakından izliyor. Güvenlik Konseyi'nin önceki iki toplantısında pozisyonumuzu detaylarıyla tam olarak ifade ettik." diyen Zhang, ilgili tüm tarafların temkinli davranması ve gerilimleri körükleyebilecek herhangi bir eylemden kaçınması gerektiğini kaydetti.

Zhang, Ukrayna'daki mevcut durumun "birçok karmaşık faktörün bir sonucu" olduğunun altını çizdi ve "Çin kendi pozisyonunu her zaman meselenin esasına göre kendisi belirliyor. Bütün ülkelerin uluslararası anlaşmazlıkları BM Şartı'nın amaç ve ilkeleri doğrultusunda barışçıl yollarla çözmesi gerektiğine inanıyoruz." diye konuştu. Toplantı, Kiev, ABD, beş Avrupa ülkesi ve Meksika'nın talebi üzerine yapıldı. Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin Pazartesi günü "Lugansk Halk Cumhuriyeti" ve "Donetsk Halk Cumhuriyeti"ni bağımsız ve egemen devletler olarak tanıyan iki kararnameyi imzaladı.