Bilim ve teknoloji

Çin'in batı bölgelerinde dijital ekonomi gelişiyor

Raporda, geçen yıl ülkenin batısındaki bölgelerin e- ticaret platformu Taobao'da ilk kez yeni girişimci sayısındaki artışın başını çektiği belirtildi. Batıdaki toplam dokuz ey...

Abone Ol

Raporda, geçen yıl ülkenin batısındaki bölgelerin e- ticaret platformu Taobao'da ilk kez yeni girişimci sayısındaki artışın başını çektiği belirtildi. Batıdaki toplam dokuz eyalet düzeyinde bölge, bir önceki yıla göre yüzde 200'ü aşan büyümeyle, ülke genelinde çevrimiçi mağaza kurucularının sayısında en çok artış gösterenler arasında ilk 10 arasında yer aldı.

Rapora göre, Çin'in kuzeybatısındaki Ningxia Hui Özerk Bölgesi yüzde 420'ye varan büyümeyle bu alanda öncülük ederken, onu batıdaki Yunnan ve Guizhou eyaletleri izledi. Rapor ayrıca, e-ticaret endüstriyel kümelenmesinin Çin'in batısına doğru genişlemeyi hızlandırdığını da gösterdi.

Taobao çevrimiçi alışveriş sitesindeki köyler ve kasabalar bu alanda güçlü bir ivme kazandı. Taobao'da bulunan köylerin sayısı 2020 yılında yıllık yüzde 274 artarak 19'dan 71'e yükseldi. Zhongnan Ekonomi ve Hukuk Üniversitesi'nde ekonomi uzmanı olan Pan Helin, e-ticaretin önemli endüstrilerin gelişimini teşvik ettiğini, batı bölgelerinin ülkenin orta ve doğu bölgeleriyle arasındaki uçurumu da etkili bir şekilde kapatacağını söyledi.