Sağlık

Çin'in başkenti Beijing'de bazı çalışan gruplar için nükleik asit testi artırılacak

Belediye sağlık komisyonunun basın brifinginde, soğuk zincir çalışanları, aşçılar, bilet kontrolörleri, temizlikçiler ve güvenlik görevlileri gibi kişiler için haftada en az b...

Abone Ol

Belediye sağlık komisyonunun basın brifinginde, soğuk zincir çalışanları, aşçılar, bilet kontrolörleri, temizlikçiler ve güvenlik görevlileri gibi kişiler için haftada en az bir kez nükleik asit testi yapılacağı ifade edildi. Perakende marketler, yemek şirketleri ve yemek dağıtım hizmeti gibi alanlarda çalışanlar üzerinde de düzenli olarak numune alınarak testler yapılacak.

Beijing, çiftlik ürünleri pazarlarındaki yeni çalışanların ve ithal soğuk zincir gıda ile uğraşanların, çalışmalarına devam edebilmeleri için üç gün içinde negatif nükleik asit testi sonucu almalarını şart koşuyor. Beijing'de 28 Temmuz'dan bu yana, Kovid-19'un yeniden görülmesiyle birlikte toplam dokuz onaylanmış ve asemptomatik koronavirüs enfeksiyonu bildirilmişti. Ancak son beş gündür yeni enfeksiyon bildirilmedi. Beijing, Kovid-19'un yayılmasını engellemek için son günlerde yerel halk üzerinde 4,93 milyon nükleik asit testi gerçekleştirdi.