Çin dünyanın en büyük endüstriyel robot pazarı olmaya devam ediyor Çin dünyanın en büyük endüstriyel robot pazarı olmaya devam ediyor

Shanghai'da 10 Kasım 2020'de bilimsel keşif gezisine başlayan Xuelong 2, geçen 179 günde 36 bin deniz milinden fazla yol katetti. Gemi, Çin'in bölgedeki Zhongshan ve Çin Seddi istasyonlarına tedarik ve rotasyon personeli taşıdı. Gezi sırasında keşif kapsamında, deniz ekosistemi ve çevre araştırmaları yapıldı. Uluslararası Antarktika keşif üyeleri için kurtarma operasyonlarını da başarıyla yürüten ekip, Antarktika keşif malzemesi tedarikinde uluslararası çerçevede işbirliği yaptı. Kovid-19 testlerinde ekip üyeleri arasında pozitif vakaya rastlanmadı.

Bu, Xuelong 2'nin Antarktika çevresinde tek gemi olarak tamamladığı ilk sefer olma özelliği taşıyor. Çin'in bağımsız olarak geliştirdiği kutup buzkıran ve bilimsel araştırma gemisi olan Xuelong 2, 13 bin 996 ton deplasmana sahip olmakla birlikte 122,5 metre uzunluğunda ve 22,32 metre genişliğinde. Gemi, 1,5 metre kalınlığındaki buzu, 2 deniz mili (3,70 km/s) ila 3 deniz mili (5,56 km/s) hızla kesintisiz olarak kırma kabiliyetine sahip. Xuelong 2, son gezisinden önce, Temmuz 2019'da denize indirilmesinden bu yana sırasıyla Güney ve Kuzey Kutbu görevlerini tamamlamıştı.

Editör: İRFAN KARSLI