Bilim ve teknoloji

Çin'in akıllı telefon sevkiyatı 2021'in ilk çeyreğinde yüzde 30 arttı

Küresel pazar araştırma şirketi International Data Corporation (IDC), Çin'in, diğer Pasifik bölgeleri ile birlikte küresel akıllı telefon pazarının hızlı bir şekilde toparlanm...

Abone Ol

Küresel pazar araştırma şirketi International Data Corporation (IDC), Çin'in, diğer Pasifik bölgeleri ile birlikte küresel akıllı telefon pazarının hızlı bir şekilde toparlanmasına büyük katkıda bulunduğunu belirtti. IDC'ye göre 2021'in ilk üç ayında, dünya çapında satılan akıllı telefonların yarısı bu bölgelere gönderildi.

IDC verileri, bu dönem boyunca küresel akıllı telefon satıcılarının yaklaşık 346 milyon cihaz sevkiyatı gerçekleştirdiğini ortaya koydu. Bu rakam, geçtiğimiz yılın aynı dönemine kıyasla yüzde 25,5 daha yüksek. Akıllı telefon pazarının toparlanmasıyla birlikte rekabet ortamının da büyük bir değişimden geçtiğini kaydeden araştırma şirketi, Çin markası Huawei'nin yıllardır koruduğu ilk beş marka arasındaki yerini ilk kez kaybettiğini ekledi.

IDC, Xiaomi, OPPO ve Vivo gibi diğer Çinli satıcıların uluslararası pazara yönelik odaklarını artırarak Huawei'nin düşüşünden en çok kar edenler olduğunu ortaya koydu. Xiaomi, bu yılın ilk üç ayında 48,6 milyon adet akıllı telefon sevkiyatı gerçekleştirdi ve geçtiğimiz yılın aynı döneminin yüzde 64,8 oranında üstüne çıktı. Bu dönemde küresel akıllı telefon sevkiyatının yüzde 14,1'ini gerçekleştiren Xiaomi, dünya sıralamasında üçüncü oldu. IDC verilerine göre OPPO yüzde 10,8 ile dördüncü, Vivo ise yüzde 10,1 ile beşinci sırada yer aldı.