Bilim ve teknoloji

Çin'in akıllı ev cihazları sevkiyatı 2021'in ilk çeyreğinde arttı

Küresel pazar araştırma şirketi International Data Corporation (IDC) tarafından hazırlanan raporda, ülkenin akıllı ev cihazları üreticilerinin yılın ilk çeyreğinde geçen yılın...

Abone Ol

Küresel pazar araştırma şirketi International Data Corporation (IDC) tarafından hazırlanan raporda, ülkenin akıllı ev cihazları üreticilerinin yılın ilk çeyreğinde geçen yılın aynı dönemine kıyasla yüzde 27,7'lik bir artışla 46,99 milyon adet cihaz sevkiyatı yaptığını ortaya koydu. IDC'ye göre, ilk üç ayda geçen yılın aynı dönemine kıyasla istikrarlı bir toparlanma yaşayan akıllı ev cihazları pazarındaki bu gelişme, Kovid-19 pandemisinin etkisini azaltmasıyla mümkün oldu.

Raporda Çin'in yıllık akıllı ev cihazları sevkiyatının bu sene 250 milyon adede ulaşmasının beklendiği belirtildi. Bu rakam, geçen yıla kıyasla yüzde 21,1'lik büyüme beklentisi anlamına geliyor. Önceki IDC raporuna göre Çin, 2024 yılı sonu itibarıyla dünyanın en büyük akıllı ev cihazı pazarı olarak Amerika Birleşik Devletleri'ni yerinden edecek. Çin'in bu pazara ait sevkiyatının küresel toplamın yüzde 36,4'ünü oluşturması bekleniyor.