Medyadan gelen soruları yanıtlayan büyükelçilik sözcüsü, ziyaretin "tek-Çin prensibini ve üç Çin-ABD Ortak Bildirisinin taahhütlerini ciddi şekilde ihlal ettiğini" söyledi.

Sözcü, "ABD tarafını tek-Çin politikasına bağlı kalma taahhüdünü yerine getirmeye, tek Çin ilkesine ve üç Çin-ABD Ortak Bildirisine ciddiyetle uymaya, Taiwan ile her türlü resmi etkileşimi derhal durdurmaya ve 'Taiwan'ın bağımsızlığını' savunan ayrılıkçı güçlere yanlış sinyaller göndermekten kaçınmaya, Çin-ABD ilişkilerini ve Taiwan Boğazı'ndaki barış ve istikrarı daha fazla baltalamamaya çağırıyoruz" ifadelerini kullandı.

Sözcü, "Çin tarafı egemenliğini ve toprak bütünlüğünü kararlı biçimde korumak için güçlü tedbirler almaya devam edecek" diye ekledi.

Çin ve Çad ikili ilişkileri stratejik ortaklık seviyesine yükseltti Çin ve Çad ikili ilişkileri stratejik ortaklık seviyesine yükseltti

Demokrat Partili New Jersey senatörü ve Senato Dış İlişkiler Komitesi Başkanı Bob Manendez ile Senato Bütçe Komitesi'nin kıdemli üyesi olarak görev yapan Cumhuriyetçi Partili Güney Carolina senatörü Lindsay Graham liderliğindeki ABD Kongre heyeti Perşembe günü Taiwan'a varmıştı.

Editör: Seyran Bayır