Çin Sanayi ve Bilgi Teknolojileri Bakanlığı'na bağlı Siber Güvenlik Dairesi Yöneticisi Zhao Zhiguo, Salı günü bir basın toplantısı düzenleyerek sürekli artan yatırımla ülkenin 5G ticari gelişiminin geçen yıl somut adımlar attığını söyledi. Zhao, 2020 itibarıyla 200 milyondan fazla 5G terminal bağlantısı ve bin 100'ü aşkın 5G plus endüstriyel internet projesiyle birlikte 5G şebekelerinin tüm il düzeyi şehirlerde tam kapsama alanına ulaştığını bildirdi.

Çin dünyanın en büyük endüstriyel robot pazarı olmaya devam ediyor Çin dünyanın en büyük endüstriyel robot pazarı olmaya devam ediyor

Yetkili ayrıca, Çin'in 2021 yılında 600 binden fazla 5G baz istasyonu kuracağını ve daha geniş bir aralıkta ve daha yüksek seviyelerde 5G şebekesi kapsama alanını destekleyeceğini vurguladı. Çin, 5G plus VR/AR ve üç boyutlu oyun gibi yeni gelişen tüketim modellerini teşvik edip 5G teknolojisinin sağlık, yaşlı bakımı ve ev idaresi gibi yaşam hizmetlerine entegre edilmesini destekleyecek.

Zhao, 5G milimetre dalga testlerinin organize edilmesine, kilit önemdeki teknolojilerin araştırma ve geliştirmesinin hızlandırılmasına, zayıf bağlantıların desteklenmesine ve sanayi ile tedarik zincirlerinin güvenliğinin sağlanmasına yönelik çalışmaların aralıksız yürütüleceğini ifade etti.

Editör: İRFAN KARSLI