Çin dışişleri bakanlığı sözcüsü Hua Chunying, günlük basın toplantısında silah satışları hakkında konuşurken mesajlarını verdi. Hua, "Çin, ABD'nin Tayvan'a silah satışına kesinlikle karşı" deyip bu pozisyonun net ve tutarlı olduğunu ekledi.

Hua, medyada yeralan haberleri kaynak göstererek, Tayvan'ın bu yıl ABD'den silah satın almak için 11 milyar 800 milyon ABD doları harcadığını söyledi.

Sözcü, "ABD tarafına bir kez daha bu kuvvetli mesajı gönderiyoruz: Temel çıkarlarını baltalayan ve iç işlerine müdahale eden tüm girişimlere karşı Çin kararlılıkla mücadele edecektir" diye konuştu.

Çin Dışişleri Sözcüsü, Amerika Birleşik Devletleri'ni tek Çin ilkesine ve Çin ile ABD arasındaki üç ortak bildiriye uymaya, Tayvan'a silah satışını durdurmaya, ada ile askeri bağları kesmeye ve yanlış ve tehlikeli bir yolda ilerlemekten kaçınmak üzere Tayvan ile ilgili konuları ihtiyatla ve layıkıyla ele almaya çağırdı.

Hua, "Ayrıca Tayvan makamlarına, 'Tayvan'ın bağımsızlığının' çıkmaz sokak olduğu mesajını bir kez daha güçlü şekilde veriyoruz. Yeniden birleşmeye direnmek amacıyla dış müdahaleyi çağırma ve silaha başvurma girişim ve eylemleri başarısız olmaya mahkumdur" dedi.

Litvanya Cumhurbaşkanı: Kontrolsüz göç ulusal güvenlik sorunu Litvanya Cumhurbaşkanı: Kontrolsüz göç ulusal güvenlik sorunu

Editör: İRFAN KARSLI