Devlet Vergi İdaresi verilerine göre, Ocak-Mayıs döneminde kaydedilen vergi işiyle ilgilenen yeni piyasa kuruluşlarının sayısı geçen senenin aynı dönemine göre yüzde 40,19 yükseldi ve 5,22 milyona ulaştı. Yeni kayıtlı şirketlerin sayısı da geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 37,14 artarak 2,78 milyon oldu. Yeni bireysel firmaların sayısı ise bu raporlama döneminde geçen yıla kıyasla yüzde 45,37 yükselerek 2,37 milyona ulaştı.

Çin Dışişleri Bakanlığı: İspanya Başbakanı Sanchez'in ziyaretiyle ilişkilerde yeni gelişmeler bekliyoruz Çin Dışişleri Bakanlığı: İspanya Başbakanı Sanchez'in ziyaretiyle ilişkilerde yeni gelişmeler bekliyoruz

Devlet Vergi İdaresi'nin verdiği bilgiye göre, ilk beş ayda vergi işiyle ilgilenen yeni vergi mükellefi piyasa kuruluşlarının yüzde 98,86'ya kadarı özel sektöre aitti. Bu, 2020'nin aynı dönemine göre 0,09 yüzde puan ve 2019'un aynı dönemine göre de 0,53 yüzde puanlık artış anlamına geliyor.

Vergi İdaresi, toptan ve perakende ile ticari hizmet ve inşaat sektörlerindeki piyasa kuruluşlarının toplamın yüzde 56,05'ini oluşturduğunu ve modern hizmet sektöründen yeni vergi mükelleflerinin oranının da artışını sürdürdüğünü kaydetti.

Editör: İRFAN KARSLI