Bilim ve teknoloji

Çin'deki yapay zeka sektörünün hacmi 2020'de 40 milyar doları aştı

Çin Sanayi ve Bilişim Teknolojileri Bakanlığı'na bağlı bir araştırma enstitüsü olan CAICT, bu verileri Cuma günü Shanghai'daki 2021 Dünya Yapay Zeka Konferansı'nda açıkladı. V...

Abone Ol

Çin Sanayi ve Bilişim Teknolojileri Bakanlığı'na bağlı bir araştırma enstitüsü olan CAICT, bu verileri Cuma günü Shanghai'daki 2021 Dünya Yapay Zeka Konferansı'nda açıkladı. Veriler, küresel yapay zeka sektörünün sektör hacminin 2020'de bir önceki yıla göre yüzde 12 büyüyerek 156,5 milyar ABD dolarına ulaştığını ve Çin'in yıllık büyümesinin de yüzde 15 olduğunu gösterdi.

Bu teknolojinin sadece fırsatları değil, aynı zamanda riskleri ve zorlukları da beraberinde getirmesi sebebiyle güvenilir bir yapay zekanın geliştirilmesi, sektör için küresel bir öncelik haline geldi. Konferansta, uluslararası işbirliği ile konsensüs oluşumunu hızlandırmak, güvenilir yapay zeka anlayışını teşvik etmek ve bunun endüstriyel ve sosyal değerlerinden tam anlamıyla faydalanmak amacıyla güvenilir yapay zekanın geliştirilmesini desteklemek için 20'den fazla araştırma kuruluşu, işletme ve üniversite bir girişim başlattı.

Konferans sırasında, daha güvenilir bir AI endüstrisini daha da geliştirmek amacıyla Yapay Zeka Endüstri İttifakı'na bağlı bir yapay zeka yönetişim ve güvenilirlik komitesi de kuruldu. Komite, teknolojik araştırmalar, standart oluşturma, değerlendirme, pilot uygulamalar ve uluslararası işbirliği gibi işlevler üstlenecek.