Bilim ve teknoloji

Çin'deki internet kullanıcılarının yüzde 62'den fazlası canlı yayınları izliyor

Ülkenin internet geliştirmecisinin yayınladığı rapora göre, canlı yayın takip edenlerin sayısı Aralık ayında 617 milyona ulaşırken, bu da tüm internet kullanıcılarının yüzde 6...

Abone Ol

Ülkenin internet geliştirmecisinin yayınladığı rapora göre, canlı yayın takip edenlerin sayısı Aralık ayında 617 milyona ulaşırken, bu da tüm internet kullanıcılarının yüzde 62,4'ü anlamına geliyor.

Çin İnternet Ağı Enformasyon Merkezi'nin yakın zamanda yayınladığı rapora göre, Kovid-19'un yayılmasını önlemek için giderek çok daha fazla insanın internet üzerinden alışverişe yöneldiği bu dönemde, yeni filizlenmekte olan canlı yayın e-ticaret sektöründe geniş bir kullanıcı tabanı oluştu.

Rapor, canlı yayında ürünlerin reklamının yapılmasını ya da satışını izleyen 388 milyon internet kullanıcısının yüzde 66,2'sinin en azından bir kez sipariş verdiğini ortaya koydu.

Çin'deki internet kullanıcılarının online alışverişin yanı sıra bilgisayar oyunları oynadığını ve canlı gösterileri, konserleri, spor müsabakalarını izlediğini gösteren rapora göre, Çin'deki toplam internet kullanıcılarının sayısı da geçen yılın sonunda 989 milyona ulaştı.