Bilim ve teknoloji

Çin'deki e-spor oyuncuları mesleki beceri standartlarına kavuştu

Bakanlık, e-spor oyuncularına yönelik standartların, mesleki faaliyetler ile bilgi seviyelerini netleştirdiğini, sektördeki mesleki eğitim ve becerinin değerlendirilmesini art...

Abone Ol

Bakanlık, e-spor oyuncularına yönelik standartların, mesleki faaliyetler ile bilgi seviyelerini netleştirdiğini, sektördeki mesleki eğitim ve becerinin değerlendirilmesini artırmaya yardımcı olmalarının beklendiğini söyledi. E-spor, organize ve çok oyunculu video oyunu müsabakaları anlamına geliyor. Çin'in oyun endüstrisine yeni bir ivme kazandırdı.

Çin Ses-Video ve Dijital Yayıncılık Derneği'nin çalışma komitesi ile Çin Oyun Endüstrisi Araştırma ve Geliştirme Enstitüsü'nün ortak olarak yayımladığı rapora göre, Çin'deki e-spor oyuncularının sayısı 2020'de bir önceki yıla göre yüzde 9,65 büyüyerek 488 milyona ulaştı.

Mesleki beceri standartları yeni yayınlananlar arasında, tedarik zinciri müdürleri, yaşlılar için yetenek değerlendirme uzmanları, kent içi ulaşımda görevli demiryolu personeli ve kanal havuzu ile gemi kaldıracı operatörleri gibi meslekler bulunuyor. Çin, 2019 yılından bu yana 38 yeni mesleğin varlığını kabul etti ve yeni mesleklerden dokuzu için mesleki beceri standartlarını yayınladı.