Tencent Araştırma Enstitüsü ile küresel oyun ve e- spor analizi sağlayıcısı Newzoo tarafından ortak yayınlanan rapora göre, tahmini gelir artışı küresel ortalama olan yüzde 101'in önemli ölçüde üzerinde olacak ve Çin'i bulut oyunları konusunda önde gelen potansiyel pazarlardan biri haline getirecek. Raporda, Çin'deki potansiyel bulut oyun kullanıcıları sayısının 2021'de 60,65 milyona ulaşacağı ve bulut oyun sektöründeki patent hareketliliğinin de 2019'da bir önceki yıla oranla yüzde 81 arttığı kaydedildi.

Yurt dışı piyalasalarındaki büyük teknoloji şirketlerinin çoğu bulut oyunlar alanına girerken, birçok daha küçük şirket ise B2B ve B2C hizmetleri sundu. Rapor, Kovid-19 pandemisinin en yoğun yaşandığı süreç ile normalleşme döneminde televizyonun eğitim, buluşma, eğlence ve sosyal işlevler anlamında kullanımının etkinleşmesiyle birlikte oturma odalarındaki interaktif eğlencenin bulut oyunların gelişmesi için fırsatlar yaratabileceğini kaydetti.

Çinli teknoloji şirketleri Berlin'de düzenlenen IFA Berlin 2024 fuarında dikkat çekti Çinli teknoloji şirketleri Berlin'de düzenlenen IFA Berlin 2024 fuarında dikkat çekti

Editör: İRFAN KARSLI