BEİJİNG, 2 Haziran (Xinhua) -- Çin'deki Birleşmiş Milletler (BM) kuruluşlarının yetkilileri, aşırı plastik kullanımının ve plastik atıklarının dünyanın her köşesine sızdığını belirterek, herkesi plastik kirliliğine karşı mücadelede fark yaratmak için çaba göstermeye çağırdı. Birleşmiş Milletler Çevre Programı (UNEP) tarafından Çin'in başkenti Beijing'de Perşembe günü düzenlenen ve plastik kirliliğiyle mücadeleye odaklanan 2023 Dünya Çevre Günü etkinliğinde, söz konusu çağrı yapıldı. Birleşmiş Milletler (BM) Çin Mukim Koordinatörü Siddharth Chatterjee, bir zamanlar mucize bir malzeme olarak övülen plastiğin, günümüzde pervasız tüketimin ve doğaya saygısızlığın bir sembolü haline geldiğini belirtti.

Chatterjee, plastik kirliliğinin üstesinden gelebilmek için plastiğin geri dönüştürülmesi, tek kullanımlık plastiklere bağımlılığın azaltılması ve toplum genelinde bireylerin, hükümetlerin ve endüstrilerin birlikte çaba göstermesi gerektiğini belirtti. UNEP Çin Ofisi Başkanı Tu Ruihe ise plastik kirliliğini çözmek için plastiklerin yaşam döngüsünün tamamında sistemik değişiklikler yapılması gerektiğini söyledi. Plastik kirliliğinin kontrolünde endüstrilerin, işletmelerin, sosyal kuruluşların ve her bir tüketicinin aktif müdahalesini gerektiren birçok mücadele alanı bulunduğunu belirten Tu, sorunu çözmek için yenilikçi yol ve yöntemlerin ortaya konulması gerektiğini kaydetti.
UNEP, etkinliğin Dünya Çevre Günü kutlamalarından biri olduğunu bildirdi. 1973'ten bu yana her yıl 5 Haziran'da kutlanan Dünya Çevre Günü, çevre bilinci konusunda dünyanın en büyük platformlarından biri olup UNEP tarafından organize ediliyor. 

Çinli otomobil üreticisi Changan, yüksek kaliteli elektrikli araç markası AVATR'ı Tayland'da tanıttı Çinli otomobil üreticisi Changan, yüksek kaliteli elektrikli araç markası AVATR'ı Tayland'da tanıttı

Editör: Şeymanur Erbay