Bilim ve teknoloji

Çin'de yeni deniz kurtarma gemisi Nansha Adaları'ndaki görev yerine sevk edildi

Çin'de Salı günü, yeni bir gemi, deniz kurtarma görevi için Çin'in güneyindeki Hainan eyletinde bulunan Nansha Adaları'na gönderildi.

Abone Ol

Çin'de Salı günü, yeni bir gemi, deniz kurtarma görevi için Çin'in güneyindeki Hainan eyletinde bulunan Nansha Adaları'na gönderildi.

Güney Çin Denizi Kurtarma 113 isimli kurtarma gemisi, kurtarma görevini Güney Çin Denizi Kurtarma 115 gemisinden devralmak üzere Salı sabahı Sanya kentindeki limandan ayrıldı. Çin Ulaştırma Bakanlığı'nın Nanhai Kurtarma Bürosuna kayıtlı gemi, Nansha sularında görev yapacak 11. kurtarma gücü grubunu taşıyor.

Nanhai Kurtarma Bürosu'ndan yapılan açıklamaya göre, gemide toplam 26 mürettebat bulunuyor ve bunların üçte ikisi, göreve ikinci kez gönderilen deneyim sahibi personelden oluşuyor. Güçlü rüzgarlara ve yüksek dalgalara dayanıklı gemi hiç durmadan 12 bin deniz mili yol alabiliyor. Gemi, görev yerine varmasının ardından günün 24 saati hazır konumda bekleyecek.

Geminin limandan hareketinden önce düzenlenen nöbet devir teslim töreninde konuşan Nanhai Kurtarma Bürosu müdürü Zhuang Zeping, "Nansha Adaları ve resifleri civarındaki Kurtarma görevi çalışması Çin'in uluslararası anlaşmalar kapsamındaki yükümlülüklerini yerine getirdiğinin bir göstergesidir ve uluslararası yardımseverlik ruhuna uygundur" diye konuştu.

Resmi verilere göre, Nanhai Kurtarma Bürosu'nun sevk ettiği deniz kurtarma gemileri, Nansha Adaları ve resifleri civarında 27 Temmuz 2018'den bu yana 35 kurtarma görevi gerçekleştirdi ve bu görevlerde 143 insan, sekiz gemi ve yaklaşık değeri 756 milyon yuan (115,44 milyon ABD doları) olan malı kurtardı.