Bilim ve teknoloji

Çin'de yapılan Dünya İnternet Konferansı sona erdi

"Yeni bir Dijital Medeniyet Çağına Doğru - Siber Uzayda Ortak Geleceğe Sahip Bir Toplum İnşa Etmek" temalı etkinlikte, 96 ülke ve bölgeden 2 binden fazla temsilci, çevrimiçi v...

Abone Ol

"Yeni bir Dijital Medeniyet Çağına Doğru - Siber Uzayda Ortak Geleceğe Sahip Bir Toplum İnşa Etmek" temalı etkinlikte, 96 ülke ve bölgeden 2 binden fazla temsilci, çevrimiçi ve çevrimdışı olarak yer aldı. Zirveye katılanların 600'den fazlası yabancı konuklardı. Zirve kapsamında 300'den fazla tanınmış şirket ve kurumun katıldığı "İnternetin Işığı" adlı bir fuar da düzenlendi. Ayrıca 5G, yapay zeka ve yeni nesil internet gibi başlıklara odaklanan 20 alt forum yapıldı.

Zirve sırasında internet alanında dünyanın önde gelen toplam 14 bilimsel ve teknolojik başarısı açıklandı. Ardından dünyada internet gelişimi ile Çin'de internetin gelişimine dair iki ayrı rapor yayımlandı. Çin Siber Uzay Çalışmaları Akademisi tarafından açıklanan Çin'de internetin gelişimine ilişkin rapora göre, ülkenin dijital ekonomisi 2020'de bir önceki yıla göre yüzde 9,7 oranında büyüyerek 39,2 trilyon yuana (yaklaşık 6,07 trilyon ABD doları) ulaştı ve ülkenin toplam GSYİH'sinin yüzde 38,6'sını oluşturdu.