Çin Sanayi ve Bilişim Teknolojileri Bakanı: Çin akıllı bağlantılı araçlar için güçlü sektörel ekosisteme sahip Çin Sanayi ve Bilişim Teknolojileri Bakanı: Çin akıllı bağlantılı araçlar için güçlü sektörel ekosisteme sahip

BEİJİNG, 26 Ağustos (Xinhua) -- Çin'de kömür sıvılarının taşınmasında kullanılan tankerlerin, yemeklik sıvı yağ taşımakta da kullanıldığına dair bildirilen vakalardaki yasaya aykırı bulgulara ilişkin resmi soruşturma raporu kamuoyuna açıklandı. Pazar günü Çin Devlet Konseyi'ne bağlı Gıda Güvenliği Komisyonu tarafından açıklanan raporda, taşınan yemeklik sıvı yağların bulunduğu yerler ve olaya karışan firma ve bireylerin sorumlulukları ortaya konuluyor. Raporda kamu güvenlik idaresinin olaya karışan iki sürücüye karşı ceza davası açacağı ve yasalar uyarınca cezai ihtiyati tedbirler alacağı belirtildi. İki tankerin sahipleri de dahil olmak üzere 5 kişi, ilgili departmanlar tarafından soruşturulacak ve suç içeren eylemlerden şüphelenilmesi durumunda vakalar polise devredilecek.

3 kişiye de yasalar uyarınca 10 günlük gözaltı şeklinde idari ceza verilecek. Soruşturma raporunda göre 7 işletme, para cezası ve yasadışı kazançlara el konulması gibi idari cezalarla karşı karşıya kalacak. Tankerlerin Hebei eyaletinin Xingtai kentinde kayıtlı olması nedeniyle yerel disiplin denetim kurumu da devreye girerek kamu yetkililerinin görevi ihmal ve terk durumlarını soruşturacak. Rapor, kamu güvenliği, taşımacılık, piyasa düzenleme ve diğer yetkililerden oluşan bir ortak soruşturma ekibinin Hebei, Tianjin, İç Moğolistan ve Shaanxi'de yürüttüğü ortak soruşturmaları tamamlamasından sonra hazırlandı. Raporda ülke çapında yürütülen soruşturmada benzer sorunların başka yerlerde yaşanmadığı belirtildi.

Kaynak: rss