Air France, British Airways ve Lufthansa'nın da aralarında bulunduğu bazı büyük Avrupa havayolu şirketleri Pazar günü İsrail ve Lübnan'a uçuşlarını askıya aldı. Bazı şirketler ise askıya alma süresini Çarşamba gününe kadar uzattı.

BRÜKSEL, 26 Ağustos (Xinhua) -- Avrupa ülkelerindeki bazı büyük havayolu şirketleri, bölgede artan gerilim nedeniyle Pazar günü İsrail ve Lübnan uçuşlarını askıya aldı. Fransız haber kanalı BFMTV'ye göre Air France, İsrail'in Tel Aviv ve Lübnan'ın Beyrut kentlerine uçuşlarını en az Pazartesi gününe kadar askıya alma kararı verdi. Air France sözcüsünün "Bugünkü ve yarınki uçuşlar iptal edildi" ifadelerine yer veren habere göre, Pazartesi günü yapılacak yeni değerlendirmenin ardından askıya alma süresinin uzatılabileceği kaydedildi. British Airways de hem Tel Aviv'e hem Tel Aviv'den yapılacak uçuşları Çarşamba gününe kadar askıya aldığını duyurdu. Macaristan'ın uygun fiyatlı yolculuk hizmeti sunan havayolu şirketi Wizz Air web sitesi üzerinden, "Wizz Air, bölgede tırmanan çatışmalar nedeniyle 25 Ağustos'ta İsrail'e ve İsrail'den uçuşları geçici olarak askıya aldı" açıklamasını yaptı.

Lübnan'ın Kusayr kentinde İsrail tarafından düzenlenen hava saldırısının ardından yükselen dumanlar görülüyor, 25 Ağustos 2024. (Fotoğraf: Ali Hashisho/Xinhua)

Yunanistan'ın ulusal havayolu şirketi Aegean Airlines ise Pazar günü İsrail ve Beyrut'a yapacağı bazı uçuşları iptal etti. Resmi internet sitesinde, Tel Aviv'e yapılacak üç uçuşun ve birisi Pazartesi günü yapılacak olan iki Beyrut uçuşunun iptal edildiği duyuruldu. Alman havayolu devi Lufthansa, Beyrut uçuşlarını 30 Eylül'e kadar, Tel Aviv ve Tahran uçuşlarını ise 2 Eylül'e kadar askıya aldı.

Çin ve Malavi ikili ilişkileri stratejik ortaklığa yükseltti Çin ve Malavi ikili ilişkileri stratejik ortaklığa yükseltti
İsrail'in Tel Aviv kentindeki İsrail Savunma Bakanlığı binası, 25 Ağustos 2024. (Fotoğraf: Chen Junqing/Xinhua) 
Kaynak: rss