Sağlık

Çin'de üretilen Kovid-19 aşıları Nepal'deki aşılama kampanyasına önemli katkı sağlıyor

Bakanlığın verilerine göre, Salı günü itibarıyla 3,46 milyon Nepalli ilk doz aşısını olmuştu, 1,45 milyon Nepalli ise tamamen aşılanmıştı. Bakanlık aynı gün itibarıyla 1,63 mi...

Abone Ol

Bakanlığın verilerine göre, Salı günü itibarıyla 3,46 milyon Nepalli ilk doz aşısını olmuştu, 1,45 milyon Nepalli ise tamamen aşılanmıştı. Bakanlık aynı gün itibarıyla 1,63 milyondan fazla Nepalliye, Çinli Sinopharm'ın geliştirdiği Vero Cell aşısının ilk dozunun, 703 bin 596 Nepalliye ise her iki dozun da vurulduğunu söyledi. Nepal Sağlık ve Nüfus Bakanlığı'nın Epidemiyoloji ve Hastalık Kontrol Departmanı Eski Müdürü Dr. Basudev Pandey Xinhua'ya, "Aşı tedarikinde en güvenilir kaynak Çin oldu..." dedi.

Nepal'in başkenti Katmandu'da bir kadın Kovid-19 aşısı oluyor, 8 Haziran 2021. (Fotoğraf: Sulav Shrestha/Xinhua)

Pandey şöyle devam etti: "Çin aşılarının Nepal'de tutulmasının bir başka sebebi de hemen hemen hiçbir yan etkinin görülmemesi ve Çin aşısı olanlara çok sayıda Nepalli göçmen işçinin çalışmakta olduğu bazı Körfez ülkelerine giriş izni (verilmesi) oldu" dedi. Nepal hükümeti 13 Temmuz'da aldığı bir kararla ülke nüfusunun üçte birini Ekim ortasına kadar, aşılanabilir insanların tamamını ise Nisan 2022 ortasına kadar aşılamayı hedefliyor.