Çin'in girişimiyle başlayan "Medeniyetler arasında karşılıklı öğrenme: "İnsanlık için ortak bir geleceğe sahip bir topluluğu birlikte inşa etmek" temalı forum, farklı kültürler arasında diyaloğu ve alışverişi teşvik etmek için bir platform sunuyor. Konferansta, 30'dan fazla ülke ve bölgeden yaklaşık 500 delege, kültürel çeşitlilik, Kuşak ve Yol Girişimi, pandeminin önlenmesi ve kontrolü ile yoksulluğun azaltılması gibi başlıkları konuşmak için çevrimiçi ve çevrimdışı olarak biraraya geldi.

Çin'in doğusundaki Anhui eyaletinin Bengbu şehrinde bu yıl altıncısı düzenlenen Taihu Dünya Kültür Forumu yıllık konferansının açılış töreninde sahneye çıkan bir sanatçı, 12 Ekim 2021. (Fotoğraf: Zhou Mu/Xinhua)

İtalya'nın eski başbakanlarından Romano Prodi, etkinlikte video konferans aracılığıyla yaptığı konuşmasında, Taihu Forumu'nun dikkate değer olduğunu zira Bengbu şehri Çin'in kuzeyini ve güneyini birbirine bağlarken, bu forumun da Çin'i dünyaya bağladığını söyledi.

Çin'de kazılan antik mezarlar 2000 yıl öncesine dair önemli veriler sağladı Çin'de kazılan antik mezarlar 2000 yıl öncesine dair önemli veriler sağladı
Çin'in doğusundaki Anhui eyaletinin Bengbu şehrinde bu yıl altıncısı düzenlenen Taihu Dünya Kültür Forumu yıllık konferansının açılış töreninden bir kare, 12 Ekim 2021. (Fotoğraf: Zhou Mu/Xinhua)
Çin'in doğusundaki Anhui eyaletinin Bengbu şehrinde düzenlenen Taihu Dünya Kültür Forumu'nun misafirhanesindeki Azerbaycan sergisini inceleyen ziyaretçiler, 11 Ekim 2021. (Fotoğraf: Zhou Mu/Xinhua)

Editör: İRFAN KARSLI