Sağlık

Çin'de meslek hastalıklarının önlenmesi ve tedavisi konusunda bir yönerge yayınlandı

BEİJİNG, 24 Aralık (Xinhua) Ulusal Sağlık Komisyonu, Ulusal Kalkınma ve Reform Komisyonu, Ulusal Sağlık Hizmetleri Güvenlik İdaresi ve Tüm Çin Sendikaları Federasyonu gibi 1...

Abone Ol

BEİJİNG, 24 Aralık (Xinhua) Ulusal Sağlık Komisyonu, Ulusal Kalkınma ve Reform Komisyonu, Ulusal Sağlık Hizmetleri Güvenlik İdaresi ve Tüm Çin Sendikaları Federasyonu gibi 17 kurum tarafından ortaklaşa yayınlanan yönergede, 2021-2025 döneminde Çin'de meslek hastalıklarının önlenmesi ve tedavisinin iyileştirilmesine yönelik hedefler ve ana hatlar belirlendi. Yönergeye göre meslek hastalığı riskinin yüksek olduğu sektörlerde çalışanlar, Çin'in işle ilgili yaralanma sigortası kapsamına girebilecek ve meslek hastalığı olanların hak sahibi aileleri asgari geçim ödeneği alabilecek.

Yönerge, 2025 yılına kadar işyeri koşullarında önemli iyileştirmeler yapmayı, istihdamı ve çalışma saatlerini daha iyi düzenlemeyi ve pnömokonyoz (toz hastalığı) gibi temel meslek hastalıkları üzerindeki kontrolü iyileştirmeyi taahhüt ediyor. Yönergede, 2025 yılına kadar Çin'in iş sağlığı hizmetlerinin geliştirileceği, bu konuda kamuoyunun bilinçlendirileceği ve ülkedeki çalışanların daha sağlıklı olacağı belirtiliyor. Yönergede ayrıca meslek hastalıklarının önlenmesi ve kontrolü ile meslek hastalığı olanların daha iyi tedavi edilmesi ve korunmasına ilişkin ilgili yönetmelik ve yasaların ihlal edilmesine karşı daha sert cezaların getirilmesi de talep ediliyor.