Bakanlığın Salı günü sağladığı verilere göre, bununla birlikte Mart ayı sonu itibarıyla Çin'deki motorlu araçların toplam sayısı 378 milyona çıktı. Bu araçların 287 milyonunu otomobiller oluşturuyor.

Veriler, kaydedilen yeni araçların 7,5 milyonunu otomobillerin oluşturduğunu gösterirken, yılın ilk çeyreğinde 466 bin yeni enerjili otomobil kaydedildi ve bu da ilk çeyrekte kaydedilen araçların tamamının yüzde 6'sından fazlasını oluşturdu. Bununla birlikte Mart ayı itibarıyla yeni enerjili otomobillerin toplam sayısı 5,51 milyona çıktı. Yılın ilk çeyreğinde, geçen yılın aynı dönemine göre yaklaşık yüzde 180'lik artışla 8,39 milyon kişi sürücü ehliyeti aldı. Ülkedeki ehliyetli motorlu taşıt sürücülerinin toplam sayısı 463 milyona ulaşırken, bunların 425 milyonunu otomobil sürücüleri oluşturuyor.

Çin'de Mart ayı sonu itibarıyla 1 milyondan fazla otomobil bulunan kentlerin sayısı, geçen yılın aynı dönemine göre beş kent artarak 72'ye ulaştı. Bakanlık, bu kentler arasında yer alan Beijing'de altı, Shanghai'da ise dört milyondan fazla otomobil bulunduğunu belirtti. Pandemi tedbirleri kapsamında ülke genelindeki trafik yönetimi birimlerinin faaliyetlerini çevrimiçi olarak sürdürdüğünü sözlerine ekleyen bakanlık, yılın ilk çeyreğinde motorlu taşıtlar ve sürücü ehliyetlerini ilgilendiren 21,8 milyonu aşkın başvurunun çevrimiçi şekilde değerlendirildiğini aktardı.

Kenya teknolojinin benimsenmesini artırmak için Huawei'yle işbirliğini genişletecek Kenya teknolojinin benimsenmesini artırmak için Huawei'yle işbirliğini genişletecek

Editör: İRFAN KARSLI