Çin Turizm Akademisi tarafından Pazar günü yayınlanan rapora göre, tahminler, Çin'in iç turizm pazarının yılda ortalama 10 milyar ziyaretçi alacağını ve tüketimin gelecek beş yıl içinde 10 trilyon yuana (yaklaşık 1,5 trilyon ABD dolarına) ulaşacağını gösteriyor.

Vietnam'da Yagi Tayfunu nedeniyle ölenlerin sayısı 197'ye yükseldi, 128 kişi kayıp Vietnam'da Yagi Tayfunu nedeniyle ölenlerin sayısı 197'ye yükseldi, 128 kişi kayıp

Beijing'de Cumartesi ve Pazar günleri düzenlenen turizmle ilgili forumda yayınlanan rapora göre, Çin'de 2019 yılında 6 milyardan fazla yerli turist gezisi kaydedildi.

Rapor, Çin'e 2019'da 145 milyonun üzerinde yabancı turistin geldiğini ve yıllık turizm gelirinin 6,63 trilyon yuan'ı aştığını bildirdi.

Rapora göre, gelecek beş yıl içinde Çin'in iç turizm pazarının ülke ekonomisine ve istihdama katkısı muhtemelen yüzde 10'un üzerinde olacak.

Foruma katılan Kültür ve Turizm Bakanı Hu Heping'in gerekli gördüğü adımlar arasında şunlar var: kitlesel ve akıllı turizmi geliştirilmek, kültür ve turizmi birlikte ele alarak desteklemek ve piyasa düzenlemelerini güçlendirmek.

Editör: İRFAN KARSLI