Filistin Kurtuluş Örgütü (FKÖ) Cumartesi günü İsrail'i yeni yollar inşa ederek Batı Şeria'daki yerleşim yerlerini genişletmekle suçladı.

Litvanya Cumhurbaşkanı: Kontrolsüz göç ulusal güvenlik sorunu Litvanya Cumhurbaşkanı: Kontrolsüz göç ulusal güvenlik sorunu

FKÖ'ye bağlı Toprağı Savunma ve Yahudi Yerleşimine Karşı Direniş Ulusal Ofisi'nin resmi raporunda, "İsrail Batı Şeria'nın büyük kısmını ilhak etme planını sürdürüyor, yeni yolların inşası bunun açık bir işaretidir" denildi.

İsrail'in Batı Şeria ve Doğu Kudüs'te yerleşim yerlerini genişletmesi, Filistin-İsrail ihtilafının arkasındaki önemli bir faktör ve 2014 yılında iki taraf arasında yürütülen son barış görüşmelerinin tıkanmasının ana nedenlerinden biri.

İsrail'in projelerinden biri de yerleşim yerlerinde ulaşım ağı kurmayı hedefleyen --yıllardır görülmemiş-- bir mastır planı uyarınca buralara onlarca yol yapmak.

İsrail medyası geçen hafta yeni yollar inşa etme hedefinin, Batı Şeria'daki yerleşimci sayısını 1 milyona çıkarmak üzere yerleşim yerlerini genişletmek olduğunu bildirmişti.

Filistin makamlarının resmi rakamlarına göre İsrail'in 1967 yılından bu yana Batı Şeria ve Doğu Kudüs'te inşa ettiği onlarca yerleşim yerinde 700 binden fazla İsrailli yerleşimci yaşıyor.

Editör: İRFAN KARSLI