BEİJİNG, 15 Eylül (Xinhua) -- Çin'de Güz Ortası Festivali tatilinde yaşanacak beş günlük seyahat furyasında 74 milyon tren yolculuğunun gerçekleşmesi bekleniyor.

Çin Devlet Demiryolları Limited Şirketi, 14-18 Eylül tarihleri arasında günde ortalama 14,8 milyon tren yolcuğunun yapılacağını öngörüyor.

Çin, Taiwan'a silah satışı yapan ABD'li askeri şirketlere karşı önlem uygulayacak Çin, Taiwan'a silah satışı yapan ABD'li askeri şirketlere karşı önlem uygulayacak

Şirket ayrıca, üç günlük Güz Ortası Festivali'nin ilk günü olan Pazar günü 16,8 milyon ile en fazla yolcuğunun yapılacağını tahmin ediyor. 

Tatil döneminde, insanların turistik yerleri ziyaret etmek veya aile buluşmaları için memleketlerine gitmek istemeleri nedeniyle demiryolu yolcu akışının yüksek seviyede devam etmesi bekleniyor. Bu nedenle şirket yerel demiryolu departmanlarının seyahat hizmetlerini iyileştirmesi için çalışmalar yürütecek.

Ailelerin bir araya gelerek ay çöreği yediği ve dolunayı kutladığı Güz Ortası Festivali, bu yıl 17 Eylül'e denk geliyor.

Kaynak: rss