VİYANA, 15 Eylül (Xinhua) -- Viyana Schoenbrunn Hayvanat Bahçesi'nden yapılan açıklamaya göre, Cuma günü Avusturya'dan ayrılan dev pandalar Yang Yang ve Yuan Yuan, Cumartesi günü Çin'in güneybatısındaki Sichuan eyaletine bağlı Chengdu kentine ulaştı.

Schoenbrunn Hayvanat Bahçesi'nin en ünlü hayvanlarından olan pandaları taşıyan kargo uçağı, Cuma gecesi Viyana Havalimanı'ndan havalandı. Pandaların en sevdiği atıştırmalıklar olan bambu, tatlı patates ve havuç uçakta hazır bulunduruldu.

Çin'in Avusturya Büyükelçisi Qi Mei, Çarşamba günü Schoenbrunn Hayvanat Bahçesi'ni ziyaret ederek, pandaların bakımını üstlendikleri için hayvanat bahçesi ve Avusturya yetkililerine teşekkür etti. Qi, iki ülke arasında imzalanan yeni panda koruma anlaşması sayesinde, Avusturya halkının sevilen pandaları daha sık görme fırsatına sahip olacağını belirtti.

Schoenbrunn Hayvanat Bahçesi Müdürü Stephan Hering-Hagenbeck, Çin'in Avusturya Büyükelçisi Qi Mei, eski Avusturya Şansölyesi Wolfgang Schuessel ve Avusturya Federal Çalışma ve Ekonomi Bakanlığı Genel Sekreter Eva Landrichtinger (soldan sağa), Avusturya'nın Viyana kentindeki Schoenbrunn Hayvanat Bahçesi'nde dev pandalar Yang Yang ve Yuan Yuan'ı geri göndermek için düzenlenen bir etkinliğe katılıyor, 11 Eylül 2024. (Fotoğraf: Daniel Zupanc/Xinhua)

Haziran ayında, Schoenbrunn Hayvanat Bahçesi ve Çin Yaban Hayatı Koruma Derneği (CWCA), dev pandaların korunması ve ilgili araştırmalar konusunda işbirliğini güçlendirmek üzere bir anlaşma imzalamıştı. Bu anlaşma çerçevesinde, Yang Yang ve Yuan Yuan'ın Çin'e dönmesinin ardından 10 yıllık proje kapsamında yeni bir panda çifti hayvanat bahçesine gönderilecek.

Çin 12 nükleer araştırma tesisini dünya genelindeki bilim insanlarına açacak Çin 12 nükleer araştırma tesisini dünya genelindeki bilim insanlarına açacak

Schoenbrunn Hayvanat Bahçesi Müdürü Stephan Hering-Hagenbeck yaptığı açıklamada, hayvanat bahçesi ziyaretçilerinin dev pandalar için çok fazla beklemeyeceğini zira "yeni bir çift pandanın yakın gelecekte hayvanat bahçesindeki yerlerine taşınacağını" söyledi.

Müdür, hayvanat bahçesinin yeni panda çiftini karşılamak üzere tesislerini yenileyeceğini de ifade etti.

Kaynak: rss