Sağlık

Çin'de geliştirilen Kovid-19 aşısı V-01, Filipinler'de Faz 3 klinik deneme aşamasına geçti

V-01 aşısı, Çin Bilimler Akademisi'ne bağlı Biyofizik Enstitüsü ile Çin'in güneyindeki Guangdong eyaletinde bulunan Lizvon Farmasötik Grubu Şirketi tarafından geliştirildi. Re...

Abone Ol

V-01 aşısı, Çin Bilimler Akademisi'ne bağlı Biyofizik Enstitüsü ile Çin'in güneyindeki Guangdong eyaletinde bulunan Lizvon Farmasötik Grubu Şirketi tarafından geliştirildi. Rekombinant füzyon protein aşısı olan V-01, antijen olarak reseptör bağlama bölgesine (RBD) sahip. Bu, insanlardaki hücresel ACE2 reseptörlerine bağlanan virüs spike proteininin en önemli parçası. Bağlanma süreci, virüsün konağın hücrelerine erişmesine izin vererek enfeksiyona yol açıyor.

Filipinler Gıda ve İlaç İdaresi, V-01 aşısının güvenlik ve etkinliğini değerlendirmek için Faz 3 klinik denemesine onay verdi. Deneme için ülkenin 18 yaş ve üstü yetişkinlerinden katılımcılar toplanmaya başladı. Denemelerin ilk katılımcısı 25 Ağustos'ta kayıt yaptırdı ve ilk doz aşısını oldu. LivzonBio'nın Başkan Yardımcısı Hu Zhenxiang, Xinhua'ya verdiği demeçte V-01 aşısının Faz 1 ve Faz 2 denemelerinin tatmin edici sonuçlar verdiğini kaydetti.