Teması,"Bir ekolojik medeniyetin ortak inşası ve güzel gezegenin korunması" olan forumda konuklar, dünyada ülkelerin birbiriyle yakından ilişkili olduğunu söyleyerek ekoloji ve çevre sorunlarına karşı birlikte mücadele verilmesinin önemine işaret etti.

İnsanlığın ekolojik ve çevresel zorluklar karşısında ortak bir geleceği olduğunu belirten, Çin Halkla İlişkiler Derneği (CPRA) Başkanı Guo Weimin, uluslararası değişim ve iletişimin yürütülmesinin gerekli olduğunu; Çin'in ekolojik medeniyet inşası kavramını, ilerlemesini ve başarılarını açıklamanın ve uluslararası işbirliğini teşvik etmenin gerekli olduğunu da sözlerine ekledi.

Güneydoğu Asya Ülkeleri Birliği (ASEAN) bölgesinin, hızla ormansızlaşma, vahşi doğadaki türlerin neslinin tükenmesi ve felaketlere karşı korumasızlık nedeniyle ciddi sorunlarla karşı karşıya olduğunu söyleyen ASEAN Sosyo-Kültürel Topluluğu'ndan sorumlu ASEAN Genel Sekreter Yardımcısı Kung Phoak; ASEAN'ın zengin doğal hazinelerini korumak ve eski haline getirmek amacıyla sarf edilen çabaların sürmesinin sağlanması için Çin dahil olmak üzere önemli ortakların daha güçlü desteğine ihtiyaç duyulduğunu sözlerine ekledi.

Afganistan'ı vuran depremin izleri Afganistan'ı vuran depremin izleri

Etkinlik, Çin'in ekolojik medeniyet inşası deneyimi, kurumsal imaj oluşturmak için yeni fırsatları ve diğer konuları içeren dört alt forumu kapsıyordu. Forum, Çin Uluslararası Yayın Grubu, Yunnan eyaleti hükümeti ve CPRA tarafından ortaklaşa düzenlendi.

Editör: İRFAN KARSLI