Bilim ve teknoloji

Çin'de, dünyanın önde gelen yüksek kaliteli internet teknolojisi başarıları tanıtıldı

BeiDou Navigasyon Uydu Sistemi ile Çinli telekom devi Huawei'nin işletim sistemi olan HarmonyOS'un inşası ve uygulamaları yurt içi ve yurt dışından 40'a yakın internet uzmanın...

Abone Ol

BeiDou Navigasyon Uydu Sistemi ile Çinli telekom devi Huawei'nin işletim sistemi olan HarmonyOS'un inşası ve uygulamaları yurt içi ve yurt dışından 40'a yakın internet uzmanından oluşan bir panelin önerileri arasında yer aldı. Wuzhen'de düzenlenen 2021 Dünya İnternet Konferansı Wuzhen Zirvesi'nin bir parçası olarak gerçekleştirilen lansman etkinliğine, Mayıs ayından bu yana aralarında Çin, Amerika Birleşik Devletleri, Rusya, İngiltere, İtalya, İsveç ve Yeni Zelanda'nın da bulunduğu ülkeler ile bölgelerden 300'ün üzerinde başvuru yapılmıştı.

Uygulamalar arasında 5G, kuantum hesaplama, üst düzey çipler, yüksek performanslı bilgisayarlar, endüstriyel internet, akıllı üretim ve internetle ilgili diğer alanlar bulunuyor. Zirvenin "Dijital Medeniyetin Yeni Çağına Doğru - Siber Uzayda Ortak Geleceğe Sahip Bir Toplum Yaratmak" temasını yansıtan lansman etkinliği, Çin Siber Uzay İdaresi (CAC) ve Zhejiang eyalet yönetimi tarafından düzenlendi.