Sağlık

Çin'de dondurulmuş ithal gıdada koronavirüs tespit edildi

Yerel yetkililer, Cumartesi günü, Çin'in kuzeyinde bulunan Tianjin Belediyesi'nin, ithal dondurulmuş gıda ambalajından alınan numuneler üzerinde Kovid-19 virüsü saptadığını sö...

Abone Ol

Yerel yetkililer, Cumartesi günü, Çin'in kuzeyinde bulunan Tianjin Belediyesi'nin, ithal dondurulmuş gıda ambalajından alınan numuneler üzerinde Kovid-19 virüsü saptadığını söyledi.

Tianjin'in Kovid-19 önleme ve kontrol merkezi, yetkililerin ithal soğuk zincir gıdalar üzerindeki denetimleri sırasında Cuma günü, Jinnan Bölgesi'ndeki bir soğuk hava deposunda bulunan ithal dondurulmuş morina balığı ambalaj numunelerinde yeni tip koronavirüs tespit ettiklerini belirtti. Ayrıca Cumartesi günü, Binhai Yeni Bölgesi'ndeki soğuk hava depolarında bulunan ithal kılkuyruk (hairtail) balığı ambalajında da koronavirüs tespit edildi.

Yetkililer, (henüz piyasaya sürülmemiş) ithal gıdaları mühürleyip çevreyi dezenfekte etti ve bu gıdalarla temas ihtimali bulunan kişiler ile bunlarla yakın temas halinde bulunan kişileri karantinaya aldı. Çin, son dönemde Kovid-19'un ithal gıdalar yoluyla yayılmasını önleme çabalarını artırdı. Çin Ulaştırma Bakanlığı, Kovid-19'un kara ve deniz yoluyla ihal edilen soğuk zincir gıdalar yoluyla bulaşmasına engel olmak amacıyla Kasım ortasında bir kılavuz yayımladı.

Çin Halk Cumhuriyeti Devlet Konseyi'nin Kovid-19'a karşı müşterek önleme ve kontrol mekanizmasında da ithal soğuk zincir gıdaların; zincirin bütün halkalarında, kapalı devre ve izi sürülebilir bir şekilde yönetimini öngören bir plan açıklanmıştı.