BEİJİNG, 13 Ağustos (Xinhua) -- Çin'in 2024 yılında havayolu yolcu sayısında rekor bir artış kaydetmesi bekleniyor. Çin Sivil Havacılık İdaresi Başkanı Song Zhiyong, Salı günü Beijing'de başlayan ve üç gün sürecek 2024 Asya Pasifik Havacılık Güvenliği Zirvesi'nde yaptığı konuşmada havayolu seyahatlerinin bu yıl 700 milyona ulaşabileceğini söyledi.Song, bu yılın ilk yarısında Çin'in sivil havacılık sektöründeki toplam taşımacılık cirosunun, 2019'un aynı dönemine göre yüzde 11,9 arttığını, yolcu seyahatlerinin yüzde 9 yükseldiğini ve kargo ve posta taşımacılığının ise yüzde 18,7 oranında arttığını belirtti. Song Çin'in sivil havacılık taşımacılığının, ölçek açısından 19 yıl üst üste dünyada ikinci sırada yer aldığını ve küresel havacılık büyümesine katkısının yüzde 20'yi aştığını açıkladı.Song'a göre Çin halihazırda toplam 1,6 milyar yolcu taşıma kapasitesine sahip 4.335 yolcu uçağına ve 262 havaalanına sahip.

Çin'in Shanghai kenti, 998 çok uluslu şirketin bölgesel merkezine ev sahipliği yapıyor Çin'in Shanghai kenti, 998 çok uluslu şirketin bölgesel merkezine ev sahipliği yapıyor

İnsansız hava araçlarının yıllık uçuş süresinin on milyonlarca saate ulaştığını kaydeden Song, her ay 100.000'in üzerinde yeni insansız hava aracının tescil edildiğini sözlerine ekledi.Çin Sivil Havacılık İdaresi, Uçuş Güvenliği Vakfı ve Singapur Sivil Havacılık Otoritesi'nin ortaklaşa düzenlediği 2024 Asya Pasifik Havacılık Güvenliği Zirvesi'nde güvenlik konuları ve havacılık güvenliğini artırmaya yönelik önlemler ele alındı. Bu yılki zirvenin teması "Güvenlikte Mükemmelliğe Şekil Vermek: İnsan Odaklı Yaklaşım" olarak belirlendi. İlk olarak 2023 yılında düzenlenen zirve havacılık lider ve profesyonellerinin havacılık güvenliği konularında irtibat kurup deneyim ve uzmanlıklarını paylaşmasına imkan veren bir platform haline gelmiş durumda. 

Kaynak: rss