Alman Ekonomi Bakanı'ndan, Çin yapımı elektrikli araçlara yönelik gümrük vergileri konusunda siyasi çözüm çağrısı Alman Ekonomi Bakanı'ndan, Çin yapımı elektrikli araçlara yönelik gümrük vergileri konusunda siyasi çözüm çağrısı

HAİKOU, 13 Ağustos (Xinhua) -- Çin'in Xi'an kentinden Zhou Zhiju ve ailesi, ülkenin güneyindeki ada eyaleti Hainan'a bağlı Wenchang kentinde, adanın etrafını dolaşan turistik çevre yolu üzerinde bulunan Mulan Körfezi'ndeki bir plajda keyifli vakit geçirdikten sonra Hindistan cevizi suyu içti. Hainan'ı daha önce ziyaret etmiş olmasına rağmen bu yolu ilk kez keşfeden Zhou, "Hainan'ın etrafını dolaşan bu çevre yolu bizim için yeni sayılır. O yüzden çocukları yaz tatilinde burayı deneyimlemeleri için getirdik" dedi. 18 Aralık 2023'te açılan bu çevre yolu, o zamandan beri ziyaretçiler için yeni bir cazibe merkezi haline geldi. Yaklaşık 988 kilometre uzunluğundaki bu karayolu, Haikou, Wenchang ve Qionghai gibi kıyıdaki 12 kent ve ilçeden geçerek birçok turistik noktayı, doğal koyları ve balıkçı köylerini birbirine bağlıyor. Yaz tatilinin gelmesiyle doğal güzelliklerle dolu bu çevre yolunda araçla, bisikletle ya da motosikletle seyahat eden turistlerin sayısı artırıyor. Zhou gibi birçok turist, yaz tatilinde Hainan'ı yeniden ziyaret ederek bu çevre yolunda yolculuk yapmanın keyfini çıkarıyor. Chongqing'den gelen Tu Tingqi de bu turistlerden biri. "Karayolu boyunca manzara çok güzel ve kesinlikle seyahate değer" diyen Tu, tüm yolculuğun çok rahat geçtiğini, istedikleri zaman mola verebildiklerini ve çocukların çok eğlendiğini söyledi.

Tu, aynı kıyı şeridini takip etmelerine rağmen, her bir deniz manzarasının farklı ve benzersiz deneyimler sunduğunu ifade etti. Farklı kıyı manzaraları ve kendine özgü cazibe noktalarının yanı sıra çevre yolunda bulunan dinlenme istasyonları da turistlerin çeşitli ihtiyaçlarını karşılayan popüler noktalar haline gelmiş durumda. Çevre yolunun artan popülaritesi çevredeki bölgelerin gelişimini teşvik ederek birçok bölge sakininin turizmden daha fazla yararlanmasına olanak tanıdı. Wenchang kentinin Puqian kasabasına bağlı Dongta köyü sakini 61 yaşındaki Pan Caiju, Mulan Körfezi yakınlarında küçük bir stand kurarak Hindistan cevizi suyu, dondurma ve ızgara sosis gibi atıştırmalık ve içecekler satıyor. Standının 6 yıldır açık olduğunu kaydeden Pan, ulaşımın kötü olması nedeniyle önceki yıllarda fazla turist çekmediğini ve ailesinin geçimini temel olarak çiftçilikle sağladığını söyledi. Ancak çevre yolunun açılmasıyla birlikte Mulan Körfezi'ni giderek daha fazla turist ziyaret etmeye başladı. Pan'ın oğlu ve kızı da yakınlarda iki stant açarak kendi işlerini kurdu.

Kaynak: rss