Bilim ve teknoloji

Çin'de BeiDou ile ilişkili sektörlerin değerinin 2025 yılına kadar 1 trilyon yuanı aşması bekleniyor

Bu beklenti, Çin Uydu Navigasyon Ofisi Müdür Yardımcısı Yang Jun tarafından, Çarşamba günü, Çin'in doğusundaki Jiangxi eyaletinin merkezi Nanchang'da başlayan ve üç gün sürece...

Abone Ol

Bu beklenti, Çin Uydu Navigasyon Ofisi Müdür Yardımcısı Yang Jun tarafından, Çarşamba günü, Çin'in doğusundaki Jiangxi eyaletinin merkezi Nanchang'da başlayan ve üç gün sürecek 12. Çin Uydu Navigasyon Konferansı'nda dile getirildi.

Yang, Çin'in BDS'nin geliştirilmesi için eksiksiz ve bağımsız bir endüstriyel zincir geliştirdiğini ve BDS destekli ürünlerin 120'den fazla ülke ile bölgeye ihraç edildiğini söyledi. Çin Uydu Navigasyon Ofisi Müdür Yardımcısı, BDS'nin bu yılın ilk yarısındaki başarı ölçütüne bakıldığında sistemin gayet iyi çalıştığını ve uzaydaki sinyal doğruluğunun yarım metreden az olduğunu da sözlerine ekledi.

Yang'in paylaştığı verilere göre, Çin'de bugüne kadar 7 milyondan fazla ticari araç, yaklaşık 36 bin 300 posta ve teslimat aracı ile 350 hava taşıtı BDS ile donatıldı. BDS, ülke genelindeki 45 binden fazla tarım makinesinin otonom sürüş sistemiyle güçlendirilmesini ve sektördeki insan emeği kullanımının azaltılmasını da sağladı. Yakın zamanda yayınlanan bir sektör raporuna göre, Çin'in uydu navigasyonu ve yer belirleme hizmetleri sektörünün ulusal hasılası 2020'de bir önceki yıla göre yüzde 16,9 artarak 403,3 milyar yuana ulaştı.