Çin Devlet Demiryolları Şirketi'ne göre yolcular, Cumartesi günü 2,96 milyon tren yolculuğu gerçekleştirirken, Perşembe ve Cuma günleri de toplamda 3,08 milyon ve 2,83 milyon sefer kaydedildi.

Çin ve ABD, iklim eyleminin güçlendirilmesi için bir araya gelecek Çin ve ABD, iklim eyleminin güçlendirilmesi için bir araya gelecek

Olağan seyahat zirvesinin ilk üç gününde yapılan yolculukların geçen yılın aynı dönemine göre yaklaşık yüzde 75 azaldığını belirten Çin Devlet Demiryolları Şirketi, yaklaşık 2,9 milyon insanın tren kullanmasının beklendiği Pazar günü için de benzer bir düşüş öngörüyor.

Çin Devlet Demiryolları Şirketi, Kovid-19 vakalarının ara sıra yeniden canlanması ve insanların seyahatlerini azaltmaya yönelik tedbirlerin ışığında, seyahatin en yoğun olduğu dönem için demiryolları seyahatine çıkacak yolcu sayısı tahminini daha önce 407 milyondan 296 milyona düşürmüştü.

Çalışan akışını azaltmak ve salgının yayılmasını engellemek için Çin'deki birçok yerde vatandaşlar ve göçmen işçiler festival döneminde oldukları yerde kalmaya teşvik edilmişti.

Editör: İRFAN KARSLI