Zebralar Afrika'nın otlayan hayvanları arasında en simgesel olanları. Zebraların kendilerine özgü bir özelliği, vücutlarının her yerindeki göz kamaştırıcı siyah ve beyaz çizgileridir.

Çin ve ABD, iklim eyleminin güçlendirilmesi için bir araya gelecek Çin ve ABD, iklim eyleminin güçlendirilmesi için bir araya gelecek
Kenya'nın Meru bölgesinde bulunan Lewa Yaban Hayatı Koruma Alanı'ndaki yaban hayatı yetkilileri bir Grevy zebrasını transfer için hazırlıyor, 19 Mayıs 2020. (Fotoğraf: Fred Mutune/Xinhua)

Günümüze kadar gelen üç zebra türü var: Grevy zebrası, ova (bayağı) zebrası ve dağ zebrası. Dünya Doğa ve Doğal Kaynakları Koruma Birliği an itibarıyla Grevy zebrasını nesli tükenmekte, dağ zebralarını tehdit altında ve ova zebralarını da yakın tehdit altında olarak sınıflandırıyor.

Bir ziyaretçi, Bangladeş'in Chattogram kentindeki zebraların fotoğrafını çekiyor, 11 Aralık 2020. (Fotoğraf: Xinhua)

Uluslararası Zebra Günü vesilesiyle, atları andıran bu çizgili zebra dostları takdir etmek ve bu harika hayvanların korunmasına yardım etmemiz gerektiği konusunda çevremizi bilgilendirmek için bir dakika ayıralım

Uganda'nın kuzeydoğusundaki Kaabong bölgesinde bulunan Kidepo Vadisi Ulusal Parkı'ndaki zebralar, 29 Temmuz 2020. (Fotoğraf: Hajarah Nalwadda/Xinhua)
Polonya'nın başkenti Varşova'da bulunan Varşova Hayvanat Bahçesi'ndeki bir zebra, 16 Nisan 2020. (Fotoğraf: Jaap Arriens/Xinhua)
ABD'nin Los Angeles kentindeki Los Angeles Hayvanat Bahçesi'ndeki zebralara bakan insanlar, 26 Ağustos 2020. (Fotoğraf: Xinhua)

Editör: İRFAN KARSLI