Gündem

Çin'de altın madeninde meydana gelen patlamada 10 madenci hayatını kaybetti

Yantai kentinde bulunan Qixia'daki madende 10 0cak'ta meydana gelen patlamada toplamda 22 madenci yeraltında mahsur kalmıştı. Pazartesi günü yapılan basın açıklamasına göre, 1...

Abone Ol

Yantai kentinde bulunan Qixia'daki madende 10 0cak'ta meydana gelen patlamada toplamda 22 madenci yeraltında mahsur kalmıştı. Pazartesi günü yapılan basın açıklamasına göre, 11 madenci iki hafta süreyle madende mahsur kaldıktan sonra Pazar günü kurtarıldı, bir madenci ise hala kayıp.

Yantai Belediye Başkanı Chen Fei, "Kayıp madenciyi aramaktan vazgeçmeyeceğiz" derken, yeraltı sularının çok derin olması nedeniyle kurtarma çalışmalarının son derece zor şartlarda yapıldığını belirtti.

Kurtarma ekibine başkanlık eden Chen Yumin'e göre patlama, 10 Ocak günü yerel saatle 13:15 sıralarında meydana geldi ve patlamaya yoğun duman ile güçlü yer sarsıntıları eşlik etti. Saat 14:45 sıralarında maden kuyusunda ikinci bir patlama duyulduğunu ifade eden yetkili, bu patlamanın yeraltı tesislerinde ciddi hasara yol açarken, temizleme çalışmalarında da zorluklar yaşanmasına neden olduğunu bildirdi.

Chen, "Dokuz madencinin cesedi, yerin yaklaşık 420 ila 500 metre derinliğinden çıkarıldı. Bu da ilk patlamanın ardından kaçmaya çalışırken ikinci patlamada öldüklerini gösteriyor" dedi. Patlamada ölen onuncu kişi, farklı bir yerde bulundu.

Kurtarılan 11 madencinin gerekli tıbbi tedaviyi gördüğünü ifade eden Chen, ölenlerin kimliklerini doğrulamak için de DNA testlerinin yapıldığını belirtti. Patlamayla ilgili soruşturma devam ediyor.