Bilim ve teknoloji

Çin'de 2020 yılında 42 milyondan fazla kötü amaçlı yazılım saldırısı tespit edildi

Çin Ulusal Bilgisayar Ağı Acil Müdahale Teknik Ekibi/Koordinasyon Merkezi (CNCERT/CC) tarafından yayınlanan rapora göre, 2020 yılında Çin'e yönelik yabancı kötü amaçlı yazılım...

Abone Ol

Çin Ulusal Bilgisayar Ağı Acil Müdahale Teknik Ekibi/Koordinasyon Merkezi (CNCERT/CC) tarafından yayınlanan rapora göre, 2020 yılında Çin'e yönelik yabancı kötü amaçlı yazılım saldırılarında ABD ve Hindistan başı çekti. Raporda ABD'den gelen kötü amaçlı yazılım saldırılarının sayısının, toplam yabancı saldırıların yüzde 53,1'ine karşılık geldiği ve yabancı saldırıların yüzde 7,2'sinin Hindistan kaynaklı olduğu dile getirildi.

ABD'nin aynı zamanda Çin'e karşı siber saldırı düzenleyen yabancı kötü amaçlı yazılımlar tarafından kontrol edilen sunucuların sayısında da lider olduğunu kaydeden rapor, 2020 yılında bu türde 19 bin sunucuya sahip olan ABD'yi 2 bin 83 sunucuyla Hollanda ve bin 923 sunucuyla Almanya'nın izlediğini açıkladı. 2001 yılında kurulan sivil ve kâr amacı gütmeyen bir siber güvenlik teknik merkezi olan CNCERT/CC, Çin'in siber güvenlik acil durum müdahale topluluğu için kilit önemde bir koordinasyon ekibidir. CNCERT/CC, 2008 yılından bu yana Çin'in yıllık siber güvenlik raporunu hazırlıyor.