Çin dünyanın en büyük endüstriyel robot pazarı olmaya devam ediyor Çin dünyanın en büyük endüstriyel robot pazarı olmaya devam ediyor

Çin Bilimler Akademisi'ne bağlı NSSC istasyonun Çin'in kuzeyindeki İç Moğolistan Özerk Bölgesi'nde bulunan Siziwang Sancağı'nda inşa edildiğini söyledi. 400 mu'dan (yaklaşık 26,67 hektar) fazla alana yayılan istasyonun 2023 yılında tamamlanması bekleniyor.

Ana tespit ekipmanı olarak bir dizi büyük ölçekli yüksek frekanslı radar kullanacak olan isptasyon, radyo radarı, aktif ve pasif optikler, kozmik ışınlar ile jeomanyetik alan gibi çeşitli tespit yöntemlerini de entegre edecek. NSSC, istasyonun iyonosfer, orta ve üst atmosfer, kozmik ışınlar ve Çin'in kuzeyindeki jeomanyetik alan bozulması için gerçek zamanlı gözlem imkanı sunacağını kaydetti.

Yerküre merkezli Uzay Ortamı Gözlem Ağı'na ait olan istasyon, bilim insanlarının uzaydaki hava olaylarının oluşumuna dair anlayışını derinleştirecek ve yıkıcı uzay iklimi olaylarının etkisini azaltmak için bilimsel destek ve veri desteği sağlayacak Uzay iklimi, güneş patlamaları, manyetik fırtınalar ve Kuzey Işıkları hareketliliği gibi uzay ortamına dair değişiklikleri kapsıyor. Bu tür uzay iklimi olayları havacılık, iletişimi ve navigasyon sistemlerini etkiliyor.

Editör: İRFAN KARSLI