BEİJİNG, 6 Eylül (Xinhua) -- 2024 Çin-Afrika İşbirliği Forumu Zirvesi kapsamında sanayileşme ve tarımsal modernizasyon konulu üst düzey bir toplantı gerçekleştirildi. Toplantıya katılan liderler, Çin ve Afrika ülkelerinin kendi modernleşmelerini ileriye taşımak üzere birlikte çalışacağını ifade etti. Perşembe günü düzenlenen toplantıya Çin Halk Siyasi Danışma Konferansı Ulusal Komitesi Başkanı Wang Huning ve Güney Afrika Devlet Başkanı Cyril Ramaphosa eşbaşkanlık etti.

Wang, Çin ve Afrika ülkelerinin kendi ulusal koşullarına uygun sanayileşme ve tarımsal modernleşme yollarına bağlı kalmaları ve adil ve eşit küresel yönetişimi desteklemeleri gerektiğini söyledi. Wang, Çin'in sanayi işbirliği büyüme kümelerini teşvik etmek, bağlantılılığı artırmak ve sanayi ve tedarik zincirlerinde işbirliğini güçlendirmek için Afrika ülkeleriyle çalışmayı sürdürme isteğini belirtti. Çin'in Afrika ülkeleriyle ekonomik ortaklıklar konusunda çerçeve anlaşmaları yapmaya hazır olduğunu söyleyen Wang, Küresel Kalkınma İnisiyatifi'nin uygulanması için birlikte model oluşturmayı hedeflediklerini ifade etti.

Çin Ticaret Bakanlığı: ABD'nin Çin mallarına yönelik gümrük vergisi artışlarına karşıyız Çin Ticaret Bakanlığı: ABD'nin Çin mallarına yönelik gümrük vergisi artışlarına karşıyız

Afrika'da yoksulluğun azaltılmasına, istihdama, gelir yaratılmasına ve insanların geçim koşullarının iyileştirilmesine katkıda bulunmayı amaçladıklarını belirten Wang, Çin'in Afrika ülkelerine yeni enerji teknolojileri ve ürünleri sağlamaya, Afrika'nın enerji dönüşümünü desteklemeye ve Afrika'nın çevresel sürdürülebilirliği ile iklim direncini artırmaya devam edeceğini vurguladı. Afrikalı liderler ise Afrika-Çin işbirliği sayesinde sanayileşme, tarımsal modernleşme ve yeşil kalkınma alanlarında elde edilen başarılardan övgüyle söz etti. Liderler, sanayileşme, tarımsal modernleşme ve yeşil kalkınmada ülkelerine özgü ulusal yolları keşfetmek ve Küresel Güney'deki modernleşme sürecine öncülük etmek için sabırsızlandıklarını belirtti.

Kaynak: rss