BEİJİNG, 6 Eylül (Xinhua) -- Çin Dışişleri Bakanı Wang Yi, uluslararası topluma Afrika ile işbirliğinde dikkate alınması gereken üç ilke önerdi.

Aynı zamanda Çin Komünist Partisi Merkez Komitesi Siyasi Bürosu üyesi olan Wang, 2024 Çin-Afrika İşbirliği Forumu Zirvesi sırasında Senegal Dışişleri Bakanı Yacine Fall ve Kongo Cumhuriyeti Dışişleri Bakanı Jean-Claude Gakosso ile Perşembe günü düzenlediği ortak basın toplantısında önerilerini açıkladı.

Wang, Afrika ile işbirliği yapan tüm ülkelerden adaleti gözetmelerini beklediklerini söyledi.

Çin, Evergrande denetimleriyle ilgili olarak PwC'ye ceza verdi Çin, Evergrande denetimleriyle ilgili olarak PwC'ye ceza verdi

Modernleşmeyi başarmanın sadece birkaç ülkeye özgü bir ayrıcalık olmadığını belirten Wang, Afrika ülkelerinin de kalkınma hakkına sahip olduğunu vurguladı.

Wang, Afrika'nın sesine kulak vermenin ve Afrikalıların kendi kalkınma yollarını keşfetme isteklerine saygı duymanın şart olduğunu ifade etti.

Afrika ile uluslararası işbirliğinin pragmatik olması gerektiğini belirten Wang, tüm ortak ülkeleri verdikleri sözleri yerine getirmeye ve Afrika halkına somut faydalar sağlamaya çağırdı. 

Kaynak: rss