Akademiye göre, Çin'in uzay tabanlı yerçekimi dalgalarının tespiti ile ilgili kritik önemdeki teknolojiler üzerinde deneyler yapan ilk uydusu Taiji-1, önceden belirlenmiş tüm deneysel görevleri tamamladı. Uydu, Çin'de şimdiye kadarki uzay lazer interferometri sonuçlarında en yüksek isabetlilik derecesine ulaştı.
Diğer yandan, Çin'in mikro yerçekimi deneylerini yürüten ilk uydusu SJ-10, ilk kez bir hücre embriyosunun mikro yerçekimi koşulları altında bir blastosiste dönüşmesini sağlayarak, uzay ortamında memelilerde erken embriyo gelişimine etki eden temel faktörleri ortaya çıkardı. Son olarak, Insight olarak da bilinen Çin'in Modülasyon Sert X-Işını Teleskobu, ilk kez kara delik ikililerinin patlamasının panoramik görüntüsünü net şekilde gözlemledi. Üç uydunun tümü, Çin Bilimler Akademisi tarafından, resmi olarak 2011'de kurulan uzay bilimi pilot projesinin bir parçası olarak konuşlandırıldı.
Akademiye bağlı Ulusal Uzay Bilimleri Merkezi Direktörü Wang Chi, Çin Bilimler Akademisi'nin evreni daha iyi anlamak için aşırı evren, uzay-zaman dalgalanmaları, güneş-dünya görünümü ve yaşanabilir gezegenler gibi alanlarda uzay bilimleri araştırmalarını güçlendirmeye devam edeceğini bildirdi.