DSÖ: İsrail ve Hamas Gazze'de çocuk felci aşı kampanyası için çatışmalara ara verecek DSÖ: İsrail ve Hamas Gazze'de çocuk felci aşı kampanyası için çatışmalara ara verecek

Çin dışişleri bakanlığı uluslararası ekonomik işler departmanı genel müdür yardımcısı Guo Xuejun, Xinhua ile yaptığı söyleşide, Çin'in, küresel aşı kapasitesinin artırılması ve diğer gelişmekte olan ülkelerin aşı üretebilmeleri için aktif destek verdiğini de söyledi.

Guo, Çin'in Kovid-19 aşılarına yönelik yurtiçi ve yurtdışı ihtiyacı uyumlu bir şekilde düzenlediğine dikkat çekerek, ülkesinin aşı milliyetçiliğine karşı olduğunu belirtti. Guo, Çinli aşı üreticilerinin Çin hükümetinin de yardımıyla Türkiye, BAE, Endonezya, Malezya, Mısır, Brezilya, Pakistan ve Meksika'nın da içinde bulunduğu ülkelerde, ortak aşı ürettiğini, bu ortak faaliyetlerde üretilen aşı adedinin toplam 200 milyon dozu aştığını söyledi.

Çin ile Kuşak ve Yol işbirliği belgelerini imzalayan 140 ülkeden 84'ünün, bu yılın ilk yarısında Çin aşısı kullanma teklifinde bulunduğunu belirten Guo, Çin'in bu ülkelerin hepsine olumlu yanıt vererek aşı temin ettiğini sözlerine ekledi. Guo, Çin'in aşı konusunda işbirliğini geliştirmek ve aşıların gelişmekte olan ülkelerde erişim ve satın alınabilirliğini daha da artırmak, böylece pandemiyle mücadele ve ekonomik toparlanmaya katkıda bulunmak amacıyla gelecekte de bütün taraflarla birlikte çalışmaya devam edeceğini söyledi.

Editör: İRFAN KARSLI