Hebei eyalet yönetiminden yapılan açıklamaya göre, 6-8 Eylül tarihleri arasında gerçekleşmesi planlanan Çin Uluslararası Dijital Ekonomi Fuarı 2021'in teması "yenilikçi kalkınma ve dijital ekonomi". 5G, bulut bilişim, yapay zeka ve diğer teknolojileri kullanan fuara, Çin Bilimler Akademisi ile Çin Mühendislik Akademisi'nden 20'den fazla akademisyen hem yüz yüze hem de çevrimiçi yöntemle katılarak dijital ekonomi üzerine görüşlerini paylaşacak, fikir alışverişi yapacaklar.

Çin'in gençlik yapay zeka inovasyon yarışması finallerinde 7.000 kişi yarışıyor Çin'in gençlik yapay zeka inovasyon yarışması finallerinde 7.000 kişi yarışıyor

Dijital ekonomideki yeni iş modellerine, yeni yaklaşımlara ve güncel konu başlıklarına odaklanacak olan fuar, Beijing-Tianjin-Hebei bölgesindeki eşgüdümlü kalkınma, Xiong'an Yeni Bölgesi'nin planlanması ile inşaatı ve 2022 Kış Olimpiyatları hazırlıklarına dikkat çekecek.

Toplamda 50.000 metrekareye yayılan sergi alanında, aralarında dijital sanayi ve dijital yaşam pavyonlarının yanı sıra ziyaretçilerin akıllı bağlantılı araçları deneyimlemeleri için bir açık alanın da olduğu beş sergi bölümü oluşturulacak. Fuar, Çin Sanayi ve Bilişim Teknolojileri Bakanlığı (MIIT) ile Hebei eyalet yönetiminin işbirliğiyle düzenleniyor.

Editör: İRFAN KARSLI