Bu planlara asteroitleri ve Jovian sistemini keşfetmek, Mars'tan örnekler toplamak ve Ay'ın kutup bölgesini keşfetmek de dahil. Xu, Beijing'de düzenlenen basın toplantısında, Çin'in 2025 yılında tek bir görevle, Dünya'ya yakın bir asteroitten numuneler toplamak ve bir kuyruklu yıldızı keşfetmek için uzay gezgini fırlatma planlarına ilişkin konuştu. Xu, Çin'in Mars'tan numuneleri getirme ve Jovian sistemini keşif görevinin 2030 civarında başlatacağını, Çin'in ülkenin Tianwen-1 göreviyle yeni başarılar elde ettiğini, buna ek olarak Çin'in Ay'ın kutup bölgesinde çevreyi ve kaynakları keşfetmek, numuneler toplamak için gelecek beş yıl içinde Chang'e-6 ve Chang'e-7 Ay gezginlerini fırlatmayı planladığını söyledi.
Xu, 2022 yılının sonu itibariyle ülkesinin, astronotların bilimsel deneyler yapmak için uzun süre kalabilecekleri uzay istasyonunun inşasını tamamlayacağını da ifade etti. "Uzay bilimi, teknolojisi ve uygulamalarını teknik olarak gerçekleştirilebilir, finansal olarak karşılanabilir ve bilimsel olarak katkıda bulunma ilkesine uygun olarak koordine etmeliyiz" diyen Xu, ağır yüklü fırlatma araçlarının, yeniden kullanılabilir uzay taşımacılığı sistemleri ile uydu internetinin geliştirilmesinin de bu gelecekteki uzay programını geliştirme planlarının odak noktası olacağı ifadelerinde bulundu.
Çin Ulusal Uzay İdaresi Cuma günü, Çin'in ilk Mars gezgini olan Zhurong'un çektiği yeni görüntüleri yayınladı. Bu açıklama Çin'in ilk Mars keşif görevinin tam başarısını simgeliyor. Kızıl Gezegen'de yörünge, iniş ve gezinin tek bir görevde tamamlanmasının, ülkenin Mars keşiflerinde dünyanın ön saflarına ulaştığını gösterdiğini söyleyen Xu, bu durumun, ülkesinin, 400 milyon kilometreden fazla bir uzaklıkta izleme ve iletişim faaliyetleri gerçekleştirip Mars'tan birinci elden bilimsel veri elde ettiği ilk sefer olduğunu sözlerine ekledi.