Bilim ve teknoloji

Çin ulusal stratejik teknolojilerini güçlendirmeyi hedefliyor

Çin'de 2021'in kalkınma önceliklerini belirleyen bir ekonomi toplantısında, bilim ve teknolojideki önemli yenilikleri düzenlemede devletin rolünü sonuna kadar kullanarak ve da...

Abone Ol

Çin'de 2021'in kalkınma önceliklerini belirleyen bir ekonomi toplantısında, bilim ve teknolojideki önemli yenilikleri düzenlemede devletin rolünü sonuna kadar kullanarak ve daha çok çaba sarfederek ülkenin ulusal stratejik teknolojileri güçlendireceği belirtildi. Başkent Beijing'de yapılan Merkezi Ekonomik Çalışma Konferansı'nın yıllık toplantısında, Çin'in ulusal kalkınmayı ve güvenliği kısıtlayan başlıca zorlukları çözme çabalarını hızlandıracağı bildirildi.

Çarşamba'dan Cuma'ya kadar süren toplantıda, yeni bir sistemin tüm kurumsal avantajlarından yararlanılacağı, ulusal kaynakların ve kritik önemdeki akademi, kurum ve ünversitelerin biraraya getirileceği ve ulusal takım halinde hareket edeceği vurgulandı. Ayrıca, bilimsel araştırmaları güçlendirmek amacıyla ödenek ve kaynak paylaşımının optimize edilmesi için daha fazla çaba gösterilmesi yönünde çağrı yapıldı.

Temel araştırmaları hızlandıracak 10 yıllık bir eylem planı yapılıp uygulanması ve temel disiplinlere ilişkin araştırma merkezlerinin planlanması için daha fazla çaba sarfedilmesi istendi. Uygun alanlarda uluslararası ve bölgesel bilim ve teknolojik yenilik merkezleri inşa edilmesi için de destek sözü verildi.

Toplantı, bilim ve teknoloji alanındaki yeniliklerde işletmelerin temel rolünü geliştirmenin altını çizdi ve küçük, orta ölçekli firmaların yenilikçi faaliyetlerini motive etmesi için inovasyon konsorsiyumlarının kurulmasında önde gelen firmalara destek sözü verdi.