Akademinin Cuma günü düzenlediği çevrimiçi basın toplantısında, Çin'deki ülke içi seyahatlerin yılın ilk yarısında geçen senenin aynı dönemine göre yüzde 85 artarak 1,7 milyara ulaşmasının beklendiği kaydedildi. ÇTA Müdürü Dai Bin, 1-5 Mayıs tarihlerinde gerçekleşecek yaklaşan İşçi Bayramı sırasında ülke içi seyahatlerin Kovid-19 öncesindeki seyahatlerin üzerine çıkabileceğini söyledi.

Hatay'da Enkaz Kaldırma Çalışmaları Devam Ediyor. Hatay'da Enkaz Kaldırma Çalışmaları Devam Ediyor.

Öte yandan, ÇTA tarafından düzenlenen bir ankete göre, katılımcıların yüzde 83'ünden fazlası 2021'in ikinci çeyreğinde seyahat etmeye istekli olduklarını ifade etti. Bu, 2020'nin ilk çeyreğinden yüzde 1,02 puanlık ve ikinci çeyreğinden de yüzde 4,93 puanlık artış anlamına geliyor.

ÇTA, 2021'in ilk çeyreğinde Çinlilerin geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 136'lık artışla 697 milyon ülke içi seyahat gerçekleştirdiğini ve ülkenin turizm gelirlerinin de geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 150 artarak 560 milyar yuana ulaştığını kaydetti. Dai, "Çin'in turizm tüketimi hızlı bir toparlanmanın tadını çıkarıyor. Turizm tüketimi, bu yılın üçüncü çeyreğinde, özellikle de bir haftalık Ulusal Bayram tatilinde artış yaşayacak" açıklamasında bulundu.

Editör: İRFAN KARSLI