Çin ilk kez olimpiyat ragbi turnuvasına katılma hakkı elde etmişti. Maçta ROC takımı ilk yarıyı 10-7 önde tamamladı ancak Çin takımı ikinci yarıda Yang Min, Xu Xiaoyan ve Chen Keyi'nin peş peşe üç kez try yapmasıyla öne geçti. Çin takımının koçu Lu Zhuan, "Kovid-19 pandemisi nedeniyle uzun zamandır uluslararası maça çıkmamıştık ama herkes tüm maçlarda canı gönülden oynadı. Bugün birbirimize kenetleniyor ve amacımıza ulaşıyoruz" dedi.

Tokyo 2020'de Çin ile Rusya Olimpiyat Komitesi takımları arasında oynanan 7'li ragbi kadınlar maçını kazanan Çin takımının oyuncuları galibiyeti kutluyor, 31 Temmuz 2021. (Fotoğraf: Fei Maohua/Xinhua)

Altı maçta 27 sayı kaydeden Chen Keyi, Çin takımının en skorer oyuncusu olurken turnuvada en çok sayı kaydeden sekizinci oyuncu oldu. Chen, "Avustralya ve ABD'ye karşı kaybetmemize rağmen oyun boyunca iyiye gittiğimizi, güçlendiğimizi ve kendimize güvenimizin arttığını biliyoruz" dedi. 7'li ragbi kadınlar mücadelesi Cumartesi günü son bulurken finalde Fransa'yı 26-12 yenen Yeni Zelanda altın madalya kazandı. Bronz madalya ise Fiji'ye gitti.

7 Süper Lig takımı PFDK’ya sevk edildi 7 Süper Lig takımı PFDK’ya sevk edildi

Editör: İRFAN KARSLI